OM HÅVARD ONSØYEN

Håvard Onsøyen er utdannet kokk, regjerende norgesmester i kokkekunst, kaptein på De Norske Kokkelandslagene senior og selvstendig næringsdrivende.

Håvard Onsøyen ung kokk med hvitt kokkeantrekk og kokkelue konsentrerer seg.

STARTEN

“Moldekokken”

Håvard kommer fra Julsundet, en liten perle utenfor Molde, hvor sjøen har vært en naturlig del av hverdagen siden barndommen.

Med tilgang til det rike matfatet i Møre og Romsdal vokste han opp med sanking, fisking og lokale råvarer. Dette formet en stor del av hans identitet videre som kokk.

Håvards kokkefilosofi bygger på simplisitet, tydelige smaker og mat som skaper minner.

FRA MOLDE
TIL OSLO

Læring - Sous Chef - Konkurransekokk

Håvard begynte sin kokkekarriere som ekstrahjelp på Vardestua Molde i 2014.

I 2017 flyttet han til Oslo, hvor han gjennomførte lærlingetiden ved Statholdergaarden og deretter jobbet videre som kokk og sous chef. I 2022 ble han sous chef på restaurant STOCK.

Parallelt har Håvard vært en aktiv konkurransekokk og oppnådd sterke resultater, både individuelt og som en del av kokkelandslaget.

Håvard Onsøyen og teamet feirer en seier ved NM i kokkekunst. De holder et stort skilt som bekrefter førsteplassen, samt en pokal og en medalje. Bakgrunnen har logoer til Norske Kokkers Landsforening. Personene viser stor entusiasme.

I DAG

Norgesmester, kaptein og selvstendig næringsdrivende

Siden 2021 har Håvard vært en del av De Norske Kokkelandslagene, og deltatt i mesterskap med topplasseringer, senest en 2. plass i OL med juniorkokkelandslaget.

I 2024 vant han den presisjetunge kongepokalen og tittelen som Norgesmester i kokkekunst.

Se prestasjoner & referanser >

I dag har han rollen som Kaptein for seniorkokkelandslaget og er selvstendig næringsdrivende.